RistoKoivula1 "Eurotieteestä" takaisin oikeaan tieteeseen.

"Unet kasetille": Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen Jyrki Kasvin YLEn-antia

 

Ei todellakaan ole ihme, että Suomelle konkka irvistää...

 

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen  tutkimusjohtaja Jyrki Kasvi töräyttelee jälleen totaalisia järjettömyyksiä, varsinaista YLEn-antia taas:

 

Lähitulevaisuuden hurja ennuste: Katsot unesi uusintana

 

" Tekniikan tohtori Jyrki Kasvi visioi, että kymmenen vuoden kuluttua katsomme yöllä näkemämme unen uudestaan tallenteelta. ...

Kymmenen vuotta sitten kukaan ei puhunut pilvipalveluista. Kännykän käyttö ajaessa oli vanhanaikaisesti puhelimeen puhumista. Nyt autoilijoita kehotetaan kännykkään puhumisen lisäksi välttämään Facebookin päivittämistä ajon aikana.

Onkin herkullinen ajanviete pohtia, millaista tekniikkaa  nykyiset kymmenvuotiaat käyttävät parikymppisinä. Siihen puuhaan hyvä kumppani on Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtaja Jyrki Kasvi.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika, sillä tekniikka kehittyy niin nopeasti. Yksi todennäköisempiä kehityskulkuja on, että tekniikka ja ihminen ovat yhä enemmän vuorovaikutuksessa, kertoo Kasvi.

 

Siirry sähköiseen unipäiväkirjaan

 

Villeimmissä visioissa siintää mahdollisuus tallentaa yöllä näkemänsä uni ja katsoa se päivällä uusintana. Voisi olla hyvinkin mahdollista töihin tullessa sanoa työkavereille, että näinpä hassun unen viime yönä, haluatteko nähdä tallennuksen.

– Se ei ole niin scifiä kuin miltä se kuulostaa. Asiasta on tehty hyvin mielenkiintoisia kokeita. Vaikuttavimpia juttuja on ollut se, että on kuvattu ihmisen näkökeskuksesta videota, jota ihminen katsoo. Kuvan laatu ei ollut vielä kummoinen, mutta kymmenen vuoden päästä voi hyvinkin olla mahdollista näyttää uniaan kavereille, Jyrki Kasvi pohtii. "

 

Kasvista on ensin itseään kusetettu, ja sitten hän kusettaa muita.

Tajunta ei ole aivossa millään "koodilla", eikä sama "fysiikka" eri henkilöillä tarkoita samaa tajunnansisältöä, vaan tuollaiset asiat riippuvat täydellisesti siitä, miten kukakin on asiat oppinut. Tämä koskee paitsi ihmisen kielellisrakenteista tajuntaa, myös sellaisten eläinten vaistoja, joikka on aivokuori ja pavlovilainen ehdollistumismekanismi.

On jopa niin, että vaikka siamilaisilla kaksosilla olisi osin yhteinen aivokuori ja siten yhteinen "tallennuspaikka" muistille, heidän tajuntansa eivät "sekoitu", eivätkä he pysty lukemaan toistensa psyykkisiä objekteja: he ovat täydellisesti eri persoonallisuuksia, esimerkkinä Laleh ja Ladan Bijani.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/06/turun-kannabisyhdistys-nojaa-cnn-n-seinahullun-megapuoskarin-asiantuntemukseen

" Varsinainen puoskari jenkeissä on tämä "Turu seuru kannapisyhristykse" mainostama skitsojen ja narkkareiden Ruutistoimisto CNN:n "tieteellinen johtaja" Sanjay Gupta, joka nyt on kääntynyt kovaksi kannabispropagandistiksi:

http://www.tusky.fi/uutiset/546-sanjay-gupta-muutti-mieltaeaen-kann...

Äijän vanhoihin "ansioihin" kuuluu mm.

- "johti" ja sai miljardirahoitusta "tutkimusprojektille", jonka aiheena ja "lupauksena" oli, ei enempää eikä vähempää kuin "IHMISEN BIOLOGINEN KUOLEMATTOMUUS"...

- Osallistui siamilaisten kaksosten Laleh ja Ladan Bijanin, joilla oli yhteinen aivokuori mutta täysin eri persoonallisuudet, puoskarimurhaan epäonnistumaan tuomitun erotusleikkauksen muodossa Ruutisbyroo CNN:n Intian johtajan ominaisuudessa.Syy oli, että erilliset persoonat samaa aivokuorta hyödyntäen todistavat persoonallisuuden olevan aistimusperäinen kielelli- nen konstruktio eikä mikään "biologiskemiallinen" entiteetti.


Päinvastaista oppia on kyllä saarnattu paitsi Hillaryn "asiantuntijoiden" taholta mm. Turun yliopistosta:

Antti Revonsuo kehittelee "teknistä telepatiaa"...

RK, 7.2.2007 1:49:40, 226580

Antti Revonsuo ideoi ja kehittelee "koneellista telepatiaa" Tiede-lehdessä (v. 2007):

www.tiede.fi/uusinnumero/?id=102&vl=2007

Revonsuo pitää tajuntaa "puhtaasti biologisena ilmiönä", jossa sama fysikaalinen kokonaisuus "edustaa samaa ajatusta" (mitä tuokin sitten eri henkilöillä tarkoittaneekin). Biologisen ainoaksi vastakohdaksi hän asettaa "yliluonnollisen".

Revonsuo sanoo "telepatiastaan" seuraavaa, suora lainaus lehdestä:

" Aivosta kerätty data täytyy esittää kokemuksellisessa muodossa. Sen mukaan pitäisi pystyä simuloimaan tasan sama kokemusmaailma (jota kerätty data koodaa) itselle.

Silloin tutkija todella näkisi tutkittavan unet ja surisi hänen murheitaan. Tällainen tajunnansiirto kulostaa huikean mileikuvitukselliselta, mutta Revonsuo on vakuuttunut, että siihen suuntaan ollaan menossa. "

Teorian ongelma on, että ainoa rakenne mikä eri ihmisten aivoissa on samanlainen tai poikeaa vain vähän ovat geenit, ja niiden koodaamat yksittäiset proteiinit.

Tämä johtaisi Matt "Trofim" Ridleyn teoriaan, että perinnöllisyyden biokemiallinen DNA/RNA-mekanismi olisi myös ehdollisten (ja ehdottomien) refleksien biokemiallinen mekanismi. Teoria ratkaisisi näppärästi mm. Antonio Damasion ja Steven Pinkerin teorioiden ongelmat, joissa mm. synnynnäistä ja opittua tietoa esiintyy erottamattomana sekamelskana tajunnan sisällöissä ikään kuin sellaisenaan. Että "yksi geeni = Ylsi ajatus" -periaate.

Tuon teorian itsensä ongelma kuitenkin on, että se on varmasti väärä. Geneettisellä ja opitulla informaatiolla on eri biokemialliset mekanismit, jälkimmäisellä ehkä useampiakin sellaisia.

www.nakokulma.net/index.php?topic=781.msg273203;topicseen#msg273203

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/222310?page=1#222468

YLE on jauhanut tuota samaa paskaa ennenkin kuin tiibettiläistä rukousmyllä. Kyseessä on uusi uskonto.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/265021?page=1#265021

Ja oikaistukin on oikaisemasta päästyäkin, mutta mikään ei tunnu auttavan järjettömyyttä vastaan:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/136367?page=1#136367

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172580-turu-tiaret-ulkomaalaisille-puoskaripsykologiaa-veronmaksajien-rahoilla
 

Ehdollistumismakanismin biofysiikasta, jonka selvittäminen etenee etenee seitsemän peninkulman saappain (joski muualla kuin Suomessa ja EU:ssa!) enemän täällä:

 

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/02/tieteellinen-vallankumous-neurofysiologiassa

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/ylen-antia

" Täällä onkin mielenkiitoinen keino diagnosoida jo päiväkodissa "psykotaatit" (tai vaikka kotona, yritteliäitä "uuden tiedon soveltajiahan" aina riittää...):

" Puoskari pieree, ja jos "potilas" yrjöää tai meinaa tukehtua, hän ei todennäkisesti ole psykopaatti, mutta jos hän ei ole moksiskaan tai mhdollisesti jopa jujuttaa ja naurattaa tai pelästyttää puoskarinkin suorastaan vaikka paskantamaan housuunsakin, niin selvä tapaus.... "

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihmiselle ominainen tietoisuus on olennaisesti sosiaalinen ilmiö.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Toki tekemistä vielä riittää, mutta ei tämä enää ihan pelkkää scifiä ole: http://newscenter.berkeley.edu/2011/09/22/brain-mo...

Risto Koivula

Näköaistimuksen jonknasteisella matkimisella ei pitkälle pötkitä. Ja kuten tuota jutustaki ilmenee, "koodi" on täysin yksilöllinen: se pitää ensin "lukea" aivoista (miten vaikka jonkin värin näkeminen ilmenee) ja sitten vasta yrittää mallintaa.

Magneettikuvaus ei kuvaa sellaisa asioita kuin psyykkinen kuvanmuodostus ja tahtotoiminnat välttämättä lainkaan, sillä nämä ovat ilmeisti synapitisia prosessja, joiden ohjaamisessa olennaisnen rooli on astrosyyttigliasoluilla, joiden magneettikenttä ei näy magneettikuvauksissa.

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11200...

Magneettikuvaus kuvaa long term potentiation (LTP, Terje Lömo 1966) -prosesseja, jotka liittyvät elimistön reagoimiseen ja ehdollistumiseen (toiminnassa).

YLE:n juttu antaa totaalisesti väärn kuvan aivojen toimintamekanismista (joka tunnetaan varsin hyvin, mutta siitä ei saa Suomessa puhua eikä kirjoittaa mitään, koska lotkut ovat ottaneet päähänpinntymäkseen, että se on "stalinismia"...).

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Nykyäänhän on kehitetty jopa keinotekoinen kieli (Toki Pona), jonka opettelemisen tarkoituksena on parantaa masennusta.

Hoidossani oli muuten henkiö, joka kärsii erittäin pahasta sosiaalisesta fobiasta, mikä ilmeisesti johtui pitkälle vaikeista lapsuuden traumoista, mutta joka työmatkoilla ulkomailla toista kieltä puhuessaan ei kärsinyt oikeastaan lainkaan samoista oireista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Harvoja unia katsotaan kuin elokuvakankaalta. Pääasiassa unet ovat epälooginen ja sekava sekoitus tunnehäivähdyksiä ja vaikeasti koossa pysyviä visuaalisia hahmotuksia. Jos tekninen toteuttamistapa keksittäisiin, niin ehkäpä alle prosentti pienistä unen pätkistä voitaisiin kopioida filmiksi.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Miksi kukaan haluaisi katsoa unensa uudestaan seuraavana päivänä?
No tietty julkisten töiden kiireettömyys antaa ilmeisesti tähän mahdollisuuden.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sen puoleen mielenkiintoinen projekti,jos tiedostava mieli pääsisi katsomaan kaikessa loogisuudessa ja rationaalisuudessaan tiedostamattoman mielen tulkintaa aina vain uudestaan ja uudestaan. Se voisi tuoda esiin melko erikoisia asioita ihmisestä.

Koska siis...tietääkseni unet ovat tiedostamattoman mielen erämaata.

Toimituksen poiminnat