RistoKoivula1 "Eurotieteestä" takaisin oikeaan tieteeseen.

Loka-Laitinen taas hurjana Iltalehdessä...

Rosvon naapurissa

Humpuukia:

" Neuvostoliitto ja Venäjä pitäisi haastaa Haagin ihmisoikeustuomioistuimeen rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Hyökkäykset Krimille ja Ukrainaan ovat pienimpiä rikoksia kaikesta siitä, mitä maa on tehnyt lokakuun vallankumouksen jälkeen. "

Haagissa ei ole ihmisoikeustuomioistumien nimeä itsestään käyttävää orgaania.

Sen sijaan siellä on kyllä kansainvälinen (kriminaali)rikostuomistuin, joka käsittelee monimutkaisia moni- kansallisia rikosoikeustapauksia. Se ei ole YK:n alainen, sillä tavallinen rikosoikeus ei ole YK:n alaa, mutta toimii YK:n kanssa hyvässä yhteistyssä. YK:lla ei ole "maailman rikoslakia", kuten ei ole myöskään esimerkiksi "maailman bisneslakia" (jossa määrättäisiin vaikkpa jostakin universaalista omitusoikeudesta"), eikä toivottavasti koskaan tulekaan.

http://www.uusisuomi.fi/comment/117402#comment-117402

Haagissa on myös YK:n sotarikostuomioistuin. Venäjä ja USA eivät taida olla sitäkään tunnustaneet, mutta eivät ne muuta vastaankaan voi tehdä kuin estää Turvallisuusneuvostoa vahvistamasta jotakin tuomiota, tai olla luovuttamatta siellä tuomittuja. Jos Turvallisuusnevosto vie jonkin asian YK-tuomioistuimeen, se on sidottu sen päätökseen. Yleiskouksessa ei kenelläkään ole veto-oikeutta. TN voi kuitenkin tuomita itsekin.

Venäjä ei ole hyökännyt Krimille tai Ukrainaan. Krimiläisillä oli itsehallintonsa puolesta YK:n peruskirjan takaama oikeus olla hyväksymättä juntan kaapausta ja olla alitumatta siihen.

" Ensin oli kansanmurha omassa maassa, kun miljoonia ihmisiä tapettiin Stalinin leireillä. Mukana meni lähes 20 000 suomalaista, jotka olivat paenneet kansalaissodan jälkeen Neuvostoliittoon pelastautuakseen Suomen lahtarien teurastukselta. "

Ei niitä kaikkia tapettu... Toki suomalset ovat määräänsä nähden erittäin hyvin edustettuna memorialin listassa.

Miksi muuten kukaan ei viitsi heitä edes laskea sieltä, vaikka jokaisesta on kansallisuus ja syntymäpaikka?

http://lists.memo.ru/index1.htm

" Kansanmurha Ukrainassa pitäisi myös tutkia, kun miljoonia tapettiin siellä nälkään. "

Ukrainassa ei ole ollut kansamurhaa, se on tökerö sepitys 50-luvulta. Se mm "siirrettiin vuotta myöhemmäksi" 30-luvulla levitetyistä tiedoista.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/miten-maailman-paras-yliopisto-sepitti-ukrainan-jarjestetyn-nalanhadan

" Voisi myös selvittää sen, lähettikö Stalin kaksi ukrainalaista divisioonaa Raatteen tielle tarkoituksella tapettaviksi, sillä kesävarusteissa niillä ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä kapealla metsätiellä 30 asteen pakkasessa. "

Sitä tietysti voisi yrittää selvittää, mutta ei riitä kansamurhaksi. Ehdottoman mahdotonta ei ole, koska sota oli hämäystä, ja NL:n oli pakko näyttää yittävänsä Suomea keskeltä kahtia. Mutta ei Stalin voinut ilmoja ennustaa. Keitä se väki oli (paitsi että tunnetusti ukrainalaisia) ja miksi joutunut Suomen rintmalle, hyvä kysymys.

" Hyökkäys Suomeen 1939 oli paljon vakavampi rikos rauhaa vastaan kuin se mistä suomalaiset ns. sotasyylliset tuomittiin jatkosodan jälkeen. "

NL:a rankaistiin siitä erottamalla Kansainliitosta. Joka tosin oli lakkautusputkessa.

" Lähes 22 000 puolalaisen upseerin mestaaminen Katynissa oli myös merkittävä sotarikos. "

Katynissa tapettiin 1442 puolaista sotilasta. Heistä on nimilaatat paikalla.

https://www.flickr.com/photos/ztrzebiatowski/9430865179/

Sitten oli 3000 muuta, ilmeisesti suurelta osin tavallista ruumista, Goebbelsin ilmoituksen mukaan. Ilmoitus tuli vuosi sen jälkeen, kun ruumiit oli täytynyt löytää. Ja sekin ilmoitus oli virhe, huononsi pahasti saksalaisten sotamoraalia.

http://mythcracker.wordpress.com/

Nyt tiedotetaan juuri YLEstä, että Itä-Ukrainassa syytetään Ukrainan hallitusta 2500 venäläisten kansa/joukkomurhasta.

" Tarkoitus oli jatkaa mestauksia, sillä paikka oli varattu suomalaisille upseereille, jos Neuvostoliitto olisi valloittanut talvisodassa Suomen. "

Höpö löpö. NL.n takoitus ei ollut vallata Suomea talvisodassa.

" Baltian maissa toimitetut karkotukset ja massamurhat olivat valtioterrorismia, josta kuuluu tuomio.

Neuvostoliiton hyökkäykset Suomeen, Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Puolaan olivat myös vakavia rikoksia. Myöhemmin hyökkäykset Unkariin, Tshekkoslovakiaan, Afganistaniin, Tshetsheniaan, Abhasiaan, Ossetiaan ja Georgiaan olivat jatkoa neuvostoimperialismin pitkälle perinteelle. "

Hyökkäys ei ole YK:n sotarikoa vaan laiton miehtys. Siihen Suomi on noista koskaan syyllistynyt vain Suomessa.

" Stalinin ajan menetelmät ovat jatkuneet Venäjällä. Salaisen poliisin agentit käyvät murhaamassa lontoolaisessa sairaalassa länteen loikanneen Venäjän agentin. "

Se oli Berezovski, joka oli järjestänyt myös Arafatin murhan samalla menetelmällä, ja teki omakohtaisen lopullisen ratkaisun vähän ennen kuin noudettiin.

" Venäjä kieltäytyy luovuttamasta murhaajia ja terroristeja. "

Kuten keitä?

" Venäjän imperialismia ja terrorismia kuvaa sekin, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin on uhonnut, että maan armeija on kahdessa päivässä Tallinnassa, Riikassa, Vilnassa ja Varsovassa. "

Poro ("ruuti") valehteli.

" Paljon suurempi riski on, että se menee Azerbaidzaniin ja muihin Kaspianmeren öljyvaltioihin, jotka veivät 40 prosenttia Neuvostoliiton parhaasta öljystä. Siellä ei Natokaan suojele. "

Se on nyt NATO-vapaa vyöhyke.

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176896-kaspianmeresta-oljyineen-tehtiin-nato-vapaa-vyohyke

" Ihmisoikeustuomioistuin voisi ottaa kantaa myös siihen, onko Neuvostoliitto-Venäjällä oikeus pidättää toisen maan kansalaisia heidän kotimaassaan. Nytkin istuu moskovalaisessa vankilassa virolainen poliisi, jonka Venäjä pidätti hänen kotimaassaan.

Pääministeri Imre Nagy ja joukko Unkarin johtajia hirtettiin 1958, kun KGB oli pidättänyt heidät. "

Imre Nagyn väitettiin olleen ampumassa Tsaaria itävaltalaisessa luterilaiseksi oletetussa sksanielisessä joukko-ostossa.

" Mitä tuomio vaikuttaisi Venäjän toimintaan? "

Se olisi vapauttava. Tässä otettaisiin huomioon, että Stalinin ajan oikeusjärjestelmän väärinkäytökset kammattin tarkoin läpi Hrushtshevin aikana.

" Todennäköisesti ei mitään. Venäjä voi öljynsä avulla pöyhkeillä ja käyttäytyä kuin jokin Afrikan rosvovaltio. Eikä Venäjän imperialismi rauhoitu ennen kuin sen sotilaat voivat lirutella varpaitaan Atlantin ja Intian valtamerten aalloissa. "

USA pitäisi panna sotarikosoikeuteen atomipommista siviiliväestöä vastaan, ja Vietnamin kansan geneettisestä myrkyttämisestä Agent Orangella.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

Tuollainen sukupolvin periytyvä geenimyrkyttäminen pitäisi säätää kansanuhaakin raskaammaksi sotarikokseksi.

http://nakokulma.net/arkisto/index.php?topic=1187.0


PS: Venäjä on sanoutunut irti tuosta Gorban ajan 1500 teloittamisen tunnustamisesta SOTARIKOKSENA vuonna 2004. Se tarkoittaa, että Venäjä pitää ilmeisesti noiden 1442 teloitusta AIHEELLISENA. Tarkempia perusteluja ei toistaiseksi ole kuulunut.

Puola oli kuitenkin miehittänyt 15 vuotta NL:lle versaillesin rauhan mukaan kuuluvaa Länsi-Ukrainaa, ja sen aikaisten viranomaisten poliittiset vainotoimet vaikkapa kommunisteja vastaan katsottiin nyt kriminaalirikoksiksi. Lisäski saatoi olla Komenternin tuntemia Saksa agentteja, Kominternilla oli vahva aseellinen maanalainen osasto Puolassa Gwardia Ludowa.


http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/11/yle-valehteli-taas-katynin-oletetusta-joukkomurhasta-15-07-2011

" Venäjällä käynnistetty tutkinta Katynin tapahtumista keskeytettiin vuonna 2004 ja viranomaiset kieltäytyivät tunnustamasta joukkosurmaa sotarikokseksi tai rikokseksi ihmisyyttä vastaan.

Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu NKVD teloitti vuonna 1940 noin 22 000 puolalaista upseeria Katynin metsäs- sä Länsi-Venäjällä. Neuvostoliitto väitti pitkään,että puolalaisten joukkomurhat olisivat natsi-Saksan joukkojen töitä.

Vasta neuvostojohtaja Mihail Gorbatshov tunnusti Neuvostoliiton syyllisyyden hieman ennen maan hajoamista vuonna 1990. Venäjän parlamentin alahuone duuma hyväksyi vasta viime marraskuussa julkilausuman, joka tunnusti neuvostojohtaja Josif Stalinin määränneen Katynin joukkosurman toisen maailmansodan aikana.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/venajan_duuma_stalin_maarasi_katy... "

Tässä on kuitenkin uutta tietoa: Venäjä on siis vuonna 2004 SANOUTUNUT IRTI Mihail Gorbatshovin tunnustuk- sesta, joka muistaakseni koski 1500 puolalaisen upseerin teloittamisesta sotarikoksena.

...

"Stalinin ja Berijan hyväksymä keskuskomitean esitys" on karkea väärennös, kuten myös tässä tarkasteltu Shelepinin muistilappu Hrushtsheville vuodelta 1959, jolle tuo toinen väärennys perustuu
 

http://bezpolit.narod.ru/katyn/shelepin.html

 

" Книжная полка Д.Р.Гафиятуллина

Источник: Рукописная записка председателя КГБ при СМ СССР А.Н. Шелепина от 3 марта 1959 г. на сайте katyn.ru

Письмо Шелепина Хрущеву и проект постановления Президиума ЦК исполнены не на соответству- ющих бланках, а на простой бумаге рукописно. Но из стенограммы заседания Конституционного Суда, где рассматривался этот документ, следует, что председатель КС упоминает наличие бланка 1930-х гг.[1] "

 

Shepepinin kirje Hrushtsheville ja Keskuskomitean Puhemiehitön toimeenpankäskyä ei ole tehty asian- omaislle kaavakkeille, vaan tavalliselle paperille käsin kirjoitettuna. Perutuslakituomioistuimen istunnon pikakirjoituspöytäkirjasta, jossa tarkastellaan tätä asiakirjaa, seuraa, että istunnon puheenjohtaja muistutttaa 30-luvun kaavakkeiden olemassaolosta.

" На «письмо Шелепина», посланное в 1959 г. (дату письма 3 марта 1959 г. см. ниже) канцелярист общего отдела ЦК поставил штампик входящего номера в 1965 году. Из этого следует, что он не передавал сверхсекретное письмо Генеральному секретарю ЦК 6 лет и 6 дней.[2] "

"Shelepinin kirjeeseen", joka on lähetetty v. 1959 ( 3.3.1959) TseKan yleisen osaston kanslisti on pannut juoksevalla numerolla varustetun leiman vuonna 1965. Se tarkoittaa, että hä ei välittänyt huippusalaista kirjettä TseKan pääsihteerille 6 vuotta ja 6 päivää aikaisemmin.

" В соответствии с содержанием документ должен был иметь высший гриф секретности - "Особая папка", а не "Совершенно секретно".[5] "

Sisällön mukaan asiakirjassa olisi pitänyt olla korkein salaisuusaste: "Erikoiskansio", eikä "erittäin salainen":

" Обращает на себя внимание каллиграфический почерк письма, каждая буква выписана отдельно. Этот почерк не принадлежал самому Шелепину. "

Kirjeen erikoinen kalligrafinen käsiala kiinnittää huomiota, joka kirjain on kirjoitettu erilleen.

Kirje ei ole Shelepinin käsialaa.

" Кто-то из его помощников тщательно выводил буквы под диктовку Председателя КГБ СССР, но при этом не воспользовался пишущей машинкой? Соображениями секретности это не могло быть объяснено, потому что документ проходил через обычную почту и канцелярию, о чем свидетельствуют штампики делопроизводителей.[2] "


Tekstasiko joku apulainen huolellisesti kirjaimia KGB:n puheenjohtajan sanelun mukaan, käyttämättä tässä kirjoituskonetta? Tätä eivät selitä salaisuusmääräykset, koska asikirja meni tavallisen postin ja kanslian kautta, mitä todistvat suorittajien leimat.

" Отсутствие бланка и шрифта пишущей машинки при изготовлении этого документа может объяс- няться тем, что фальсификаторы не имели доступа к пишущим машинкам и бланкам КГБ СССР за соответствующий период времени. "

Kaavakkeen ja konekirjoituksen puuttumisen tämän asiakirjan valmistelussa voi selittää se, että väären- täjät eivät päässeet käyttämään KGB:n kaavakkeita eivätkä kirjoituskoneita tuona aikana.

" На «письме» нет ни малейших помет или распоряжений ни одного секретаря ЦК КПСС - получа- ется, что письмо Председателя КГБ Шелепина из секретарей ЦК вообще никто никогда не видел.[2] "

"Kirjeessä" ei ole yhdenkään NKP:n sihteerin ainoatakaan merkintää eikä määräystä, mikä merkitsee, että ylipäätään kukaan NKP:n sihteeristä ei ole nähnyt KGB:n puheenjohtaja Shelepinin kirjettä.
 

" Общеизвестная аббревиатура КГБ расшифрована, а НКВД - почему-то нет "

KGB:n yleisesti tunnettu lyhenne on kirjoitettu auki, mutta miksi ei NKVD:

 

" Тройки НКВД СССР были ликвидированы Постановлением от 17 ноября 1938 г. Совета народных комиссаров СССР и ЦК ВКП(б). Было предписано: «Ликвидировать судебные тройки, созданные в порядке особых приказов НКВД СССР, а также тройки при областных, краевых и республиканских управлениях РК милиции. Впредь все дела в точном соответствии с действующим законодательст- вом о подсудности передавать на рассмотрение судов или Особого совещания при НКВД СССР».[2] "

HKVD:n erityismäärysella asettamat troikat (kolmen tuomarin "pikatuoomioistuimet") lakkautettiin mar- raskuun 17. päivänä 1938 NL:n Ministerineuvoston ja NKP:n Keskuskomitean päätöksellä, samoin läänin-, piirin- ja tasavallanhallinnon asettamat miliisin troikat.

" В «письме Берии» «Пакета №1» предлагается расстрелять 25.700 граждан бывшей Польши, а «записка Шелепина» сообщает, что были расстреляны лишь 21.857 человек. [3] "

"Paketti 1":n "Berijan kirjeessä" määrätään ampumaan 25700 entisen Puolan kansalaista, mutta "Shele- pinin muistiinpanossa" oli ammuttu vain 21857 ihmistä.

" В апреле-мае 1940 года пленные поляки были вывезены из Старобельского и Осташковского лагерей военнопленных живыми, что следует из нескольких тысяч архивных документов.[2] "

Huhti-toukokuussa vangitut puolalaiset vietiin Starobelskin ja Ostashkovskin sotavankileireistä elossa, mikä käy ilmi tuhansista arkistodokumenteista.

" В «письме Шелепина» указаны на 1959 год целыми и хранящимися в архиве «учетные дела на военнопленных» Старобельского лагеря, но эти дела были сожжены еще 25 октября 1940 г., о чем инспектор Письменный и сержант госбезопасности Гайдидей в тот же день составили акт, до сих пор хранящийся в архиве.[2] "

"Shelepinin kirjeessä" viitataan vuonna 1959 kokonaisina ja arkistossa säilytettävinä Starobelskin leirin so- tavankiluetteloihin, mutta nämä tiedot poltettiin jo 25.10.1940, mistä tarkastaja Pismennyi ja valtollisen turvalluuspalvelun kersantti Gaididei samana päivänä laativat pöytäkirjan, joka on säilyut tähän päivään asti arkistossa.

" Старобельский лагерь находится не «близ Харькова», а в Ворошиловградской области - почти за 250 км от Харькова.[2] "

Starobelskin leiri ei sijaitse lähelläkään Harkovia, vaan Voroshilovskin alueella lähes 250 km:n päässä Harkovista.

" Пропущена запятая: "расстреляно 21.857 человек из них..." (уточнение).[5]

Пропущена буква "о" в слове "челвек".[5] "

TÄSSÄ SE YT SANOTAAN:

" Пропущены тире: "в Катынском лесу (Смоленская область) (отсутствует тире) 4.421 человек" и т.п.[5] "

KATYNIN METSÄSSÄ (Smolenskin alueella) AMMUTTIIN 4.421 IHMISTÄ.

(Kaikki ruumiit Katynissa eivät kuitenkaan olleet ammuttuja, eivät puolalaisakaan! Sitä olivat todistetta- vasti ne 1442, joista on muistolaatta, RK)

" Уголовные дела спутаны с учетными делами на военнопленных.[4] "

Rikos- ja sotavangit on sekoitettu.

" КПСС в 1940 году называлась ВКП(б).

Пропущена запятая после слова "делам" (причастный оборот).

Пропущена запятая после слова "выдавалось".[5]

Cлово "никому" написано раздельно.[5]

Неуместное упоминание Советских органов.

Слова «Для Советских органов... по инициативе Советских органов власти» выдают "польский акцент". Не только председатель КГБ, но и простые граждане различали законодательную власть - Советы (Верховный Совет и пр.), которые, кстати, не имели никакого отношения к Катынскому делу, и партийно-государственные органы власти.[2]  "

Termillä "neuvostoelimet" on puolalainen kaiku. Paitsi KGB:n puheenjohtaja, myös tavalliset neuvostokansalaiset erottaisivat lainsäädäntövallan - neuvostot (Korkein neuvosto jne.) - joilla muuten ei ollut mitään tekemistä Katynin tapahtumien kanssa (samaa kuin suomalaiset nimittäisivät poliisi- tai sotilaselimiä "valtuustoiksi", RK)
 

" В названии комиссии пропущено слово «обстоятельств», а слово «Комиссия» написано с маленькой буквы.[6]

"Tuon komission johtopäätösten mukaan kaikki likvidoimamme puolalaiset katsotaan saksalaisiksi maahanhyökkääjiksi. ... "

 

"Материаль расследования".

" Tutkimusmateriaalit"

" Советская печать - пишется с маленькой буквы (польский акцент).  "

Puhtaaksikirjoittaja ei ole tiennyt, että "Neuvosto(kirja)paino" oli firma, joka kirjoitetaan isolla (kuin "Valtion rautatiet"), ja kirjoittanut sen pienellä, mikä suomeksi tarkoittaisi lähinnä "valtuustolehdistö", "-kirjapaino"...  (Toki olisi sitten muitakin lehtiä ja kirjapainoja.)

" Насчет "выводы комиссии прочно укрепились" - оптимистическое заявление (учитывая мнение Конгресса США и западной прессы). Дезинформация со стороны КГБ СССР высшего руководства страны? "

" Ilmaus "komission johtopäätökset on vakuuttavasti ("hienosti!") vahvistettu"  on optimistinen (voitontuntoinen) ilmaus (kuten sen näkee USA:n Kongressi ja lehdistö!). Korkeimman neuvostojohdon harhautusta KGB:N taholta?

 

Пропущена запятая после "Исходя из изложенного".

Пропущена запятая в причастном обороте "лиц, расстрелянных". "

Pilkut väärin.

 

"Для исполнения могущих быть запросов" - польский акцент. "

Puolalainen sanonta.

На самом деле прилагается проект постановления Президиума ЦК КПСС.[6] "

Aivan samanlainen sävy on "Politbyroon määräyksessä"...

" Совершенно нехарактерная и не совпадающая с той, что есть в начале письма расшифровка КГБ как “Комитета Государственной Безопасности” с использованием написания всех слов с прописной буквы.[6] "

Aivan epätyypillistä ja yhteensopimatonta (kirjoittaa auki KGB tässä yhteydessä) sen kanssa, että kirjeen alussa on KGB:n aukikirjoitus "Valtion turvallisuuskomitea"

«Письмо Шелепина» послано в ЦК КПСС через канцелярию КГБ, поскольку имеет исходящий номер (Н-632-ш) и дату отправки 3 марта 1959 г., но на нём нет входящей регистрации в марте 1959 года в ЦК КПСС.[2]

На письме, помимо штампа 9 марта 1965 года, есть еще один штамп от 20 марта 1965 года. При повышении контрастности там становятся видны надписи "ЦК КПСС" и "Общий отдел". "

Tavallisessa postikirjeessä on leima paitsi 9.:ltä myös 20.:lta marraskuulta 1965.

 

Это означает, что письмо было принято и зарегистрировано в ЦК КПСС даже не один раз. В то же время, ни Шелепин, ни Хрущев уже не работали в этот момент на своих должностях. [2] "

Tämä tarkoittaa, että kirjettä on tuskin otettu kertaakaan Keskukomitean rekisteröintiin. Sillä hetkellä sen enempää Hrushtshev kuin shelepinkään eivät toimineet noissa viroissa.

 

ЦК КПСС представлял собой сотню человек, тогда как Политбюро - лишь несколько высокопоставленных членов партии. Настоящий Шелепин, безусловно, знал разницу между ЦК и Политбюро.[2][4] "

NKP:n keskuskomitaan kuului satoja ihmisiä, kun taas Politbyroohon vain muutamia korkeasti arvostettuja puolueen jäseniä. Silloinen(kin) Shelepin aivan varmasti tiesi koeskukomitean ja Politbyroon eron...

" Описывая «решение Политбюро ЦК ВКП(б)» от 5 марта 1940 года, исполнитель написал «ЦК КПСС». [2] Но партия была переименована из ВКП(б) в КПСС лишь в 1952 году. "

"Politbroon" päätöksen asemasta tekijä kirjoitti "keskuskomitean" päätös.

" Пропущена запятая после слова "операции" (причастный оборот).

 

[1] Ф.М. Рудинский, заведующий кафедрой Волгоградской высшей следственной школы МВД РФ, книга «Дело КПСС» в Конституционном суде» М., «Былина», 1999, с. 317. - цит. по http://www.duel.ru/200233/?33_1_2

[2] http://www.duel.ru/200947/?27_5_1

[3] http://www.duel.ru/200946/?26_3_1

[4] http://www.duel.ru/publish/muhin/katyn.html

[5] http://katyntruth.hotmail.ru/mihailovpodlogpril.htm

[6] http://www.nastej.ru/e/50476-katyin-ey-69-let-ili-vse-taki-68-andrey-mih...

 

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Katyn_-_decision_of_massacre_p1.jpg

Puolueen nimi ei nimittäin ollut 5.3.1940 "Yleisliittolainen kommunistinen puolue (b)" ven. VKP (b) (kuvassa, BKП (б)),  vaan se oli vielä oli "Venäjän kommunistinen puolue (b)" (VKP(b), jossa b tarkoittaa "bolshevikit", venäjäksi PКП (б). Nimi vaihdettiin puolueen 19. edustajakokouksessa 1952.

(Tässä korjaan, mutta en poista, kun tuo on jossakin kommenteissakin: nimen Venäjän kommunistinen puolue (b) tilalle (joka oli korvannut maanalaisuudenkautisen nimen Venäjän sosialidemokraattinen puokue (b)), oli vuoden 1925 puoluekokouksessa NL:n perustmisen myötä vaihdettu nimi "Yleiliittolainen kommuinitinen puolue (b)", joka esiintyy tuossa paperissa. Se vaidettiin nimeen "NL:n komministinen puolue" vunna 1952.
 

http://dic.academic.ru/dic.nsf/bse/97424/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D1%83%...

" В связи с образованием Союза ССР 14-й съезд партии (1925) переименовал РКП (б) во Всесоюзную Коммунистическую партию (большевиков) - ВКП (б).9-й съезд партии (1952) переименовал ВКП (б) в Коммунистическую партию Советского Союза (КПСС). "

Tuo Shelepinin lapun kuvan linkki on valitettavasti mennyt pimeäksi:

http://www.tiede.fi/keskustelut/post1329272.html#p1329272

Mutta hätä ei ole tämän näköinen: linkit katoilee kuin pierut Saharaan, mutta onpa netti:

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/k... "

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Pahempaa on langennut tuomio kunkin omassa päässä ilman muuta tuomiota kuin syvä halveksunta. Monet luopuvat toivosta ja siirtävät moisen valtion mappi ö:ön. Nekin, jotkaa jäävät riippumaan toivossa parempaan kehitykseen ko kehitysmaassa, jakavat varmaan huolen Aral-järven huvilaomistajia odottavat vesijättömaasta johtuvat lunastusmaksut.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Laitinen pakinoitsijana ehkä joissakin asioissa liiottelee. Lähtökohdiltaan paljon totta ja tapahtunutta on mukana. Ja ymmärtääkseni paljon muutakin Laitinen olisi voinut kirjoitukseensa sisällyttää.

Mutta on niinkin, että Koivula -venäjäuskovaisten tapaan - kaunistelee ja selittelee asioita Venäjän kannalta puhtaanvalkoiseksi. Neuvostoliiton/Venäjän historia ei todellaan putipuhdas ole, mieluummin verenpunainen!

Toisaalta on niinkin, että Suomella on nyt ja tulevaisuussa - toivottavasti ainakin- yhteinen raja. Eikä aivan kaikkea -totuuttakaan-
välttämättä kannattaisi ääneen sanoa. On varmaa, että kovin moni - mielessään - on samaa mieltä Laitisen kanssa. Vaan on hiljaa.

Ehkä viisasta on olla monista asioista hiljaa, sen verran arvaamaton naapuri meillä kumminkin taitaa olla!

Risto Koivula

Kuinka paljon Saksan miehitysvalta tappoi Puolan kansalaisia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkä jonkun verran, mutta nythän aiheena oli Venäjän/Neuvostoliiton rikokset.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Totuushan on , että Hitler Stalinin rinnalla oli aivan oppipoika! Eihän Hitlerin toimia puolustella voi, mutta Stalinin toimia moni kylläkin puolustelee!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä olisi Risto Koivula alkaa päivittää tietojasi vaikkapa Stephane Courtoisin "Kommunismin musta kirja"-teoksesta. Siinä linkkiä!

Mistähän "tulipunaisesta raamatusta" tietojasi vetelet?...1442 sotilasta!? Se on painettu ilmi selvästi itänaapurissa, sillä siellähän oli viehätytty tarkkoihin lukuihin: 9792 nuppineulaa jossain virastossa, 7 981 321 kiloa jauhoja kolhoosin laarissa, tuotettu 456 221 kirvesvartta jne... Täysin hatusta vedettyjä lukuja tarkkuuden osalta! Mutta sehän oli kommunistista realismia. Kaikki oli kirjoissa ja kansissa ja näytti hienolta. Niin kuin 99,8 prosentin äänestystuloksetkin.

Kaikenlaisten tuotantolukujen määrissä oli ilmaa, "tuhtaa" niin kuin Solzhenitsyn sitä nimittää, vaikka kuinka paljon. Jokainen välivirasto pisti aina hieman lisää, että virkailijat säilyttivät päänsä. Totuudesta ei väliä, kunhan aina saatiin lisäystä edellisiin lukuihin ja paljon. Ei haitannut vaikka kirvesvarsia olisi tehty vain 221 kpl. Suuret luvut miellyttivät Stalinia. Muulla ei väliä!

Ei ihme, että koko kommunistinen valtiorakennelma lopulta romahti.

Stalinin vainojen suomalaisuhreista on olemassa luettelo Eila Lahti-Argutinan teoksessa "Olimme joukko vieras vaan". Se ei varmaankaan ole läheskään täydellinen?

Melkoista tarkoitushakuista puppua on kirjoituksessasi paljon!
Maailman suurimman VALEHTELIJAN tittelistä pääset kilpailemaan väitteelläsi, että NL ei aikonut vallata Suomea talvisodassa!?!? Saatat jopa voittaakin!

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #22

" Hyvä olisi Risto Koivula alkaa päivittää tietojasi vaikkapa Stephane Courtoisin "Kommunismin musta kirja"-teoksesta. Siinä linkkiä! "

Siellä on Stalinin kaudelta ennen sotia eli 1923 (jolloin Stalin valittiin puoleen pääsihteeiksi, puheenjohtaja oli yhä Lenin) - 1938 enenen alueliitoksia, 8 miljoonaa "kommunismin uhria", joista tketissä (eikä kustantajan esipuheessa) 6 miljoonaa osittautuu karkotetuiksi, lähinnä tuta Ukrainaa) ja 2 miljoonaa tapetuiksi. Kymmenesosa siitä, mitä Hirohitolla ka kuudesosa mtä Leninillä, viideosa siitä, mitä Leopold II:lla ja kolmasosa siitä, mitä Vietnamin sodassa USA:lla.

Ei noilla pärjää, tosia tai ei.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/miten-h...

" Mistähän "tulipunaisesta raamatusta" tietojasi vetelet?...1442 sotilasta!? "

Siellä on ne laatat, mene katsomaan, kaikista jotka on tiedostettu. e myös Venäjä on myöstänyt NL:n teloittamiski, ei muita.

Minä voin kysyä, että mistä helvetistä tuo joka paikan "22000" on pieraistu? Kun Katynin haudossa oli kaiken kaikkiaa 4450 ruumista Gobbelsin mukaan. Ja ylipäätään Puolan armeijanväkeä jäi kadoksiin alle 10000.

" Maailman suurimman VALEHTELIJAN tittelistä pääset kilpailemaan väitteelläsi, että NL ei aikonut vallata Suomea talvisodassa!?!? Saatat jopa voittaakin! "

Tämä toteutunut tilanne oli paljon parempi valmistautessa torjumaan Saksan hyökkäkse kuin että NL olisi vallannut Suomen. Toki sen työtapaturman vaara piti ottaa huomioon.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/kansan-...

Jonne Sirén Vastaus kommenttiin #33

Kelpaisiko virtuaalisen flatuksen heittäjäksi Venäjän tiedeakatemian historian tohtori Natalia Lebedeva joka tutki perinpohjaisesti Katynin "keikan" ja sai tutkimukselleen jo Neuvostoliiton aikana sikäläisen korkeimman tahon hyväksynnän...

http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/kat...

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #38

" Katyn: valtiollista vääristelyä ja totuuden etsintää (1940-2000)

Natalie Lebedeva

Venäjän tiedeakatemian yleisen historian laitoksen vanhempi tutkija Natalia Lebedeva tar- kastelee artikkelissaan sitä prosessia, jonka myötä saatiin selvitetyksi totuus tapahtumista Katynin metsässä keväällä 1940. Stalinin määräyksestä teloitettiin salaa 21857 puolalaista sotavankia, enimmäkseen upseereita ja poliiseja, mutta melkein loppuunsa saakka Neu- vostoliitto kiisti osallisuutensa tuohon tekoon ja koetti sysätä syyn natsi-Saksalle. Artikkeli liittyy kiintoisalla tavalla nykyiseen vilkkaaseen keskusteluun historiakuvasta ja historian käytöstä. Loppupuolella esiin tulee myös tutkijan oma kokemus ja henkilökohtainen panos, sillä Lebedevalla itsellään oli tärkeä rooli prosessin viimeisessä vaiheessa.

Artikkelin pohjana on Helsingin yliopiston yhteiskuntahistorian laitoksella keväällä 2002 pidetty esitelmä. Tekstin on suomentanut Oiva Björkbacka ja toimittanut Kimmo Rentola. "

Ei kelpaa tämä on taas Turuun haistapaskantiedettä, pelkkää valtiollista vääristelyä.

Todistettuja Katynissa teloitettuja puolalaisia oli 1442, he joista siellä on laatat.

" Maaliskuun alussa 1940 politbyroo teki jälleen tärkeitä päätöksiä puolalaisten sotavankien kohtalosta. Sisäasiain kansankomissaari L.P. Berija ja Ukrainan puoluejohtaja N.S. Hruštšev ehdottivat, että sotavankileireillä olevien puolalaisten upseerien, poliisien, vanginvartijoiden ja santarmien 22-25.000 perhettä siirrettäisiin kymmeneksi vuodeksi Kazakstaniin. Politbyroo päätti 2. maaliskuuta, että näin tehtäisiin huhtikuun puoliväliin mennessä. Seuraavana päivänä eli 3. maaliskuuta 1940 Berija esitti Stalinille luettelon näiden perheiden sotavankeina olleista päämiehistä, joita ehdotettiin ammuttaviksi. Asiakirjoista päätellen teloitusten idea oli lähtöisin itseltään ”kansojen johtajalta.”4

5. maaliskuuta 1940 NKP(b):n politbyroo päätti, että 14.700 puolalaisen upseerin, virkamiehen, tilanomistajan, poliisin, tiedustelumiehen, santarmin ja vanginvartijan samoin kuin 11.000 muista syistä vangitun asia ”käsitellään erikoisjärjestyksessä ja soveltaen korkeinta rangaistusta – teloitus ampumalla.”5 Kuulematta syytettyjä ja lukematta heille syytteitä troikka V.N. Merkulov, B.Z. Kobulov ja L.F. Baštakov sai päättää tutkinnan lopettamisesta ja teloitustuomion julistamisesta.

Seuraavana päivänä alkoi operaation valmistelu mainituilla kolmella sotavankileirillä. Samaan aikaan ryhdyttiin siirtämään teloitettaviksi määrättyjen perheitä. Vankina olleilta upseereilta ja poliiseilta hankittiin sitä varten omaisten osoitteet.6 "

Tämä on puhdasta paskaa: "Keskuskomitean päätös 5.3.1940" on oikein helvetin tökerö väärennös, jossa NKP:N NIMIKIN ON VÄÄRIN:

Täällä on se "Stalinin ja Berijan hyväksymä keskuskomitean esitys", karkea väärennös:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Katyn_-_decision...

Puolueen nimi ei nimittäin ollut 5.3.1940 "Yleisliittolainen kommunistinen puolue (b)" ven. VKP (b) (kuvassa, BKП (б)), vaan se oli vielä oli "Venäjän kommunistinen puolue (b)" (VKP(b), jossa b tarkoittaa "bolshevikit", venäjäksi PКП (б). Nimi vaihdettiin puolueen 19. edustajakokouksessa 1952.

Kyseessä on oikeen viimmestä päälle tökerö väärennös!!! (Voi olla myös provokaatio ja ansa länsilehdille...)

http://dic.academic.ru/dic.nsf/bse/97424/%D0%9A%D0......

" В связи с образованием Союза ССР 14-й съезд партии (1925) переименовал РКП (б) во Всесоюзную Коммунистическую партию (большевиков) - ВКП (б).9-й съезд партии (1952) переименовал ВКП (б) в Коммунистическую партию Советского Союза (КПСС). "

Nämä "lähteet" siis ovat ainakin väärennettyjä:

"

1 Asianomaiset päätökset on julkaistu kokoelmassa Katyn. Plenniki neoblavlennoi voiny. Dokumenty i materialy [Katyn. Julistamattoman sodan vangit. Dokumentteja ja aineistoa]. Toim. R.G. Pihoja ja A. Gieysztor, koonneet N.S. Lebedeva, N.A, Petrosova, W. Materski ja B. Woszczynski. Moskva 2001, s. 68-69, 118-19, 129-30.

2 Neuvostoliiton sisäasiain kansankomissariaatti eli sisäministeriö, jonka alaisuuteen kuuluivat mm. salainen ja tavallinen poliisi, vankileirit, sotavankiasiat ja rajavartiointi. Toim.

3 Sama, s. 141-46, 29-30, 237-38.

4 Sama, s. 375-78. Berijan kirjeiden ajoituksesta ks. N. Lebiedieva, ’Proces podejmowania decyzji ketynskiej’, Europa nie prowincjonalna, Warszawa-Londyn 1999, s. 1155-74.

5 Päätös on julkaistu kokoelmassa Katyn. 1940-2000. Dokumenty. s. 43-44.

6 Sama, s. 44-71.

7 Asiakirjat samassa kokoelmassa, s. 72-173.

8 Asiakirjat samassa kokoelmassa, s. 41-42, 96-100, 162-63, 173-74.

9 Sama, s. 563-64. "

Käyttäjän SampsaMkel kuva
Sampsa Mäkelä

Minä tunnen henkilökohtaisesti venäläisiä, jotka puolustelevat Stalinin toimintaa. Jotkin heistä jopa kaipaavat vastaavaa henkilöä uudestaan Venäjän johtajaksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mistä Hitler haki oppinsa ja rohkaisunsa omassa joukkotuhonnassaan ?

Saksassa oltiin hyvin tietoisia siitä, mitä Neuvostoliitossa tapahtui varsinkin 1930-luvulla esim. Ukrainan holodomorin tapahtumista.

Risto Koivula

Hitler sai oppinsa ja rohkaisunsa täältä:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/aivosah...

Tästä ei oltu juurikaan selvillä Saksan natsijohdon ulkopuolella.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/aivosah...

Käyttäjän PublicEnemy kuva
Janne Uusmaa

Hyvin on vasuri oppinut valehtelemisen taidon. Aloitetaan siitä että Katynin murhissa Neuvostoliitoon NKVD murhasi lähes 22000 puolalaista, ei pelkästään upseerja vaan koko yhteiskunnan kirjon.

Holodmor on samalla tavalla dokumentoitu, joskaan ei yhtä laajasti, kuin natsien toimeenpanema juutalaisten joukkomurha. Juutalaisten kansanmurhan kiistäminen on Saksan lakien vastaista ja aivan samoin pitäisi olla Holodmorin kiistäminen. Vaikka ei laitonta ole, osoittaa kirjoittajan katselevan maailmaa venäläisten ja punaisten lasien lävitse.

Krimin referendum tai äänestys oli täysi fiasko. Se ei täyttänyt mitään kansainvälisiä standardeja eikä edustanut kansaa sillä äänestysprosentti jäi reilusti alle 20% Kremlin ihmisoikeusasiamiehen mukaan noin 15% Krimiläisistä äänesti. Tieto oli Kremlin sivuilla pikaisesti ennenkuin se sieltä poistettiin. Kuvakaappaukset tästä ovat vieläkin olemassa.

Venäläjän tai sen synnyttäneen Neuvostoliiton rikoksia ei todellakaan ole tutkittu kunnolla eikä rikollisia ole saatu vastuuseen. Olisi ehkä aika alkaa näitä todella hutkitaan samaan tapaan kuten viimeisiä natseja yritetään saada teoistaan vastuuseen.

Risto Koivula

" Hyvin on vasuri oppinut valehtelemisen taidon. Aloitetaan siitä että Katynin murhissa Neuvostoliitoon NKVD murhasi lähes 22000 puolalaista, ei pelkästään upseereja vaan koko yhteiskunnan kirjon. "

Itse olet huono valehtelija: lasketat entistä paksumpaa puppua: Katyn (ven. laskumäki, (alas)las- kujoki, verbistä katit´ = pistää liukumaan, katat´sja = luistella) ei ole Puolassa, vaan Venäjällä, Valkovenäjän takana, Smolenskin ("Tervakaupungin" ven.) ja Valkovenäjän (oik. "Balttivenäjän", Baltarusija) rajan välissä.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D...

Ei siellä kauheasti ollut muita puolalaisia Puolan kansalaisia kuin sotilaita ja muuta armeijan väkeä, joita ei pidetty luotettavina siviiliin tai huolittu tai kieltäytyneet menemästä NL:n armeijaan. Upseerin virkoja puolalaisella koulutuksella siellä ei ollut tarjollakaan.

Kaikista tunnistetuista puolalaista sotilaista ja sotilasvirkamiehistä on muistolaatta. Jos oli muita puolalaisia, heitä on ollut vaikeampi tunnistaa. Goebbels väitti ruumiita olleen 4400. Hänen julkaisemansa nimet kuuluvat näihin laatan saaneisiin.

" Holodmor on samalla tavalla dokumentoitu, joskaan ei yhtä laajasti, kuin natsien toimeenpa- nema juutalaisten joukkomurha. Juutalaisten kansanmurhan kiistäminen on Saksan lakien vastaista ja aivan samoin pitäisi olla Holodmorin kiistäminen. Vaikka ei laitonta ole, osoittaa kirjoittajan katselevan maailmaa venäläisten ja punaisten lasien lävitse. "

Harvardin "dokumentaatio" on kumottu tässä (täysin älytön väestönlaskentatietojen tahallinen "väärinluku", jolla ei petetä ainakaan ukrainalaisia, joilla on luettavissaan Sovjetskaja entsiklopedija):

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/miten-m...

Uskomatonta, että Harvard ei ole tuota pierua toistaiseksi korjannut, vaikka se muita vastaavia onkin esimerkiksi "sosiobiologiaa" koskien. Tosin ei se ole sitä kyllä puolustanutkaan, vaan leikkii "unohdusta".

" Krimin referendum tai äänestys oli täysi fiasko. "

Mikään laki ei kiellä järjeteämästä, jos kansa niin tahtoo. Jos taas kansa ei tahdo, se ei myöskään äänestä.

" Se ei täyttänyt mitään kansainvälisiä standardeja eikä edustanut kansaa sillä äänestysprosentti jäi reilusti alle 20% Kremlin ihmisoikeusasiamiehen mukaan noin 15% Krimiläisistä äänesti. Tieto oli Kremlin sivuilla pikaisesti ennenkuin se sieltä poistettiin. Kuvakaappaukset tästä ovat vieläkin olemassa. "

Juu juu, tietysti tietysti...

Kuiin ne lukemttomat "lähteet", jotka "vain yksi tutkija maailmassa onähnyt, kunnes poistettiin".

" Venäläjän tai sen synnyttäneen Neuvostoliiton rikoksia ei todellakaan ole tutkittu kunnolla eikä rikollisia ole saatu vastuuseen. "

Sää et pysty arvostelemaan Hrushtshevin ajan tutkintaa. Etkä ole tietysti koskaan vilkaissutkaan Memorialin listaa, niiden tulosta.

" Olisi ehkä aika alkaa näitä todella hutkitaan samaan tapaan kuten viimeisiä natseja yritetään saada teoistaan vastuuseen. "

Aika hiljaista on ollut. Baltian maistakin on enempi jäänyt läntiseenkin haaviin natsirikollisia kuin NL:n ajalta sotarikoksita syytettyjä.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Näin ihan mielenkiinnosta Risto. Koskeeko revisionismisi siis sekä natsien, että kommunistien toimeenpanemia kansanmurhia? Vai vain kommunistien?

Risto Koivula

Neuvostoliitossa ei ole ollut muita kansanmurhia kuin Saksan miehitysjoukkojen suorittama. Enkä ole minkään sortin "revisionisti".

En hyväksy myöskään älyttömiä paisutteluja esimerkiksi juutalaisten määrästä maailmassa ennen sotia, joita joskus näkee. Heitä oli 17 miljoonaa. Määrä putosi alimmillaan 11 miljoonan. Mitään suunnattoman laajaa ukrainalaisten kansanmurhaa saksalaisten toimesta ei myöskään tapahtu- nut. Heitä kuoli samassa suhteessa kuin muitakin, vaikka maa oli miehitettynä. (Asukkaista oli suurin osa siirtynyt idemmäksi ja pohjoisemmaksi.) Niissäkin laskuissa on jätetty ottamatta huomioon, että Ukrainasta muutti 30-luvulla 7.5 miljoonaa etnistä ukrainalaista Venäjälle Volgan ja Uralin uusille teollisuusalueille.

Miksi yksikään maa ei ole kriminalisoinut "KANSANMURHIEN" SEPITTÄMISTÄ, vaikka jopa pelkästään (joidenkin) VÄITETTYJENKIN sellaisten kiistäminen on jopa yksityishenkilöiltäkin kriminalisoitu?

Jarmo Skog

"Neuvostoliitossa ei ole ollut muita kansanmurhia kuin Saksan miehitysjoukkojen suorittama."

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

Näin julmalle asialle ei toki saisi nauraa, mutta sen verran posketonta kamaa on!

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #32

Tämä koko kansanmurhalainsäädäntö on vahvistettu YK:ssa NL:n blokin läpiajamana.

Holokausti on myös ainoa kansanmurha, jonak kiistämisen YK itse on kriminailisoinut, vaikka muitakin täysin todistettuja on.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Hullu viikko" Venäjällä - die Zeit summaa yhteen Putinin porukan touhuja:

http://www.zeit.de/politik/ausland/2014-09/russlan...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Risto Koivula vääntää historiaa uudeksi ihan venäläisten oppien mukaan, kaikki paha tässä maailmassa on muiden tekemiä.

Risto Koivula

Enpä väännä, vaan takaisin "vanhaksi".

Jarmo Skog

'Enpä väännä, vaan takaisin "vanhaksi".'

No tämä onkin ensimmäinen ja ainoa väitteesi tässä ketjussa on totta.

Käyttäjän PublicEnemy kuva
Janne Uusmaa

Saivartelunne Koivula ei muuuta historian faktoja mihinkään. Samoin älykäs vastineenne "Juu juu, tietysti tietysti…" osoittaa että kaltaisenne ihminen ei kykene rationaaliseen saatikka objektiiviseen keskusteluun. Omalta osaltani tämä kommentointi päättyy tähän. Voitte jaktaa naurettavien vasemmistoteesienne jakoa aivan vapaasti.

Risto Koivula

" Saivartelunne Koivula ei muuuta historian faktoja mihinkään. "

Minä näytän ne tunnetut faktat.

" Samoin älykäs vastineenne "Juu juu, tietysti tietysti…" osoittaa että kaltaisenne ihminen ei kykene rationaaliseen saatikka objektiiviseen keskusteluun. "

"Kadonnita Kremlin lipsahduksista"?

" Omalta osaltani tämä kommentointi päättyy tähän. "

Ihan vapaasti.

" Voitte jaktaa naurettavien vasemmistoteesienne jakoa aivan vapaasti. "

Risto Koivula

Ja kuinka paljon saksalaiset "sankariystävät" tappoivat 2. maailmansodan aikana Puolan kansalaisia? Vihje: taisteluissa mukaan lukien kapinat kuoli vain "vähän"... 2. vihje: Puolan hallitsemalla alueella asui ennen 2. maailmansotaa 35 miljoonaa asukasta, joista neljännes Länsi-Ukrainassa, jaon jälkeen 27 mlj. Sodan kuolleisuusprosentti oli kaikista maista suurin, v. 1938 väestön mukaankin laskettuna.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Aina näköjään löytyy jostain "totuuksia", joiden mukaan Venäjä on kiltti partiopoika ja on selvää valhetta, jos Venäjää jostain raakuuksista syytetään!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin minäkin nämä "totuudet" koen. Saksalaiset sentään myöntävät omat raakuutensa ja on minusta aina myöskin uuden, paremman ajattelun alku. Saksalainen tv näyttää lähes päivittäin dokumentteja sodasta ja ruoskii niissä itseään, ihan siinä kuin muitakin maita.

Venäjä on edelleen kuin aito "narsisti", joka näkee pahan vain muiden tekemänä ja juuri se on huolestuttava piirre. Sanotaan, että oikea narsisti ei usko koskaan olevansa narsisti jos joku ei näytä hänelle totuuden "peiliä", niin parannusta ei koskaan edes tapahdu.
Tosin tämä "peilin" näyttäjäkin on ikuisesti narsistin pahin vihollinen elämän loppuun asti, jos ja kun parannusta ei tapahdu.
Venäjällä eivät edes kuvallisesti dokumentoidut todisteet ole koskaan riittäneet. Parantumatonko?

Erno Linnola

"Saksalaiset sentään myöntävät omat raakuutensa..."

Myöntävät kun perusteellisen tappion jälkeen oli pakko myöntää. Sen sijaan I maailmansodan jälkeen he sepittivät tämän "selkäänpuukottamisteorian" jonka mukaan Saksa luokiteltiin häviäjäksi kun "juutalaiset ja sosialistit puukottivat" selkään (Luddendorfin selitys).

Tuo selkäänpuukottamisteorian seuraus oli tietysi Hitlerin nousu valtaan. USA on harjoittanut samanlaista selitysmallia Vietnamin epäonnistumiselle (jos tavoitteena ei ollut sodassa Vietnamin pommittaminen tuhkaksi). Nykyisin yllättävän suosituksi nousseen huvittavan selitysmallin mukaan näet USA voitti sodan mutta sitten Jane Fonda ja kaikenkarvaiset liberaalit puukottivat selkään. Tämä amerikkalainen haluttomuus tunnustaa tappioita ja samalla rikoksia ihmisyyttä vastaan on selitettävissä siten vain yhdellä ainoalla syyllä:

VASTA PERUSTEELLISEN TAPPION KÄRSIVÄT TUNNUSTAVAT RIKOKSENSA. Näin ollen - kuten Saksankin tapauksessa USA jatkaa sotahihhuliointiaan tuhoisin seurauksin. USA:n rikokset on dokumentoitu ja todistettu kymmenissä eri maissa. Todistusaineisto on valtava. Nyt riippuu vain ihmisen omasta moraalista haluaako hän katsoa tosiasioita silmiin vai ei.

Kiovassa tapahtui talvella CIA:n tukema vallankaappaus joka johti Venäjän nopeaan vastatoimiin Krimillä (paikallisen väestön sitä avoimesti tukemana). Tästä suivaantuneena aloitti Kiovan hallinto (jonka tukena on mitä melkoisin lauma myös uusnatseja) hyökkäyksen Itä-Ukrainaan jonka asukkaiden selvä enemmistö ei tunnusta nykyistä hallintoa. Puolueettoman gallupin mukaan vain 34% ukrainalaisista kannatti Poroshenkon sotaa idässä jopa ennenkuin hänen armeijansa romahti.

Risto Koivula

Kyllä Venäjä on niitä Stalinin-aika-juttuja pöyhinyt ja jauhanut ja ennen kaikkea tutkinut. Nyt ihan viime aikoina se ei ole ollut pop, ja myös Gorba on ollut ojennuksessa ja nykyisen politikan kamnnalla.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Radio Venäjän Ääni eilen: "Ns. Donetskin kansantasavallan hallitus aikoo kääntyä Venäjän hallituksen puoleen ja pyytää apua noin 400 ruumiin tunnistamiseen. Asiasta kertoi kapinallisjohtaja Andrei Purgin.

Hänen mukaan paikallisessa ruumishuoneessa on tällä hetkellä noin 400 pahasti runneltua ruumista, joita on mahdotonta tunnistaa ilman DNA-tutkimusta. Purginin mukaan noin 350 uhrista olisi siviilejä."

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Just, näithän riittää ja aina tekijöinä on tietysti Venäjän vastapuoli. Ei tarvitse edes mitään todisteita esittää kun asiat heille ovat aina täysin selviä, muut tekevät pahaa ja venäläiset vain silittävät silkkihansikkain kaikkia ja kaikkea:) Alkaa olla jo aika ikävystyttävää kuulla samoja selityksiä suomalaisilta kommareilta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Venäläiset keräsivät kaatuneensa ja tekevät niistä"mainilan ruumiit",,-ei mitään uutta ryssän toimissa !

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Lue Timo Koivula tämä Katynin joukkomurhasta kertova artikkeli, jonka on tehnyt Venäjän tiedeakatemian tutkija, Natalia Lebedeva. Uhrien lukumäärä oli 21 857 sotavankia

http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/kat...

Väitteesi oikeasta uhrimäärästä voi kategorioida samaan kastiin, kuin uusnatsien väitteet, ettei juutalaisia systemaattisesti joukkomurhattu.

Muita, yhtä absurdeja väitteitäsi saa muut korjata. Mitä tulee Ukrainasta löydettyihin joukkohautoihin, niin on selvää, että tekijät pitää selvittää ja saada vastuuseen - oli tekijät keitä tahansa.

Risto Koivula

Ei mua kiinnosta, koska noin paljon puolalaista armeijan väkeä ei edes ole kateissa, ja koska niitä asianmukaisesti todistettuja (joita ei ole siellä mitenkään salsitukaa, vaan haudattu enepi löydettäviksi) on 1442.

Ja venäjä on vuonna 2004 ilmoittanut, että "näidenkään teloittaminen ei ole ollut sotarikos", mikä tarkoittaa, että nämä olisi Venäjän mielstä kuitenkin tuomittu jostakin aiheellisesta. Olisi tietysti hyvä, kun kerrottaisiin, että mistä.

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1769...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Loka Laitinen kirjoitti ihan hyvin Venäjästä!
Oli todella ilo lukea!
Kiitos hyvästä lukuvinkistä Koivula!

Erno Linnola

Kirjoitus oli täyttä roskaa ja kirjoitettu ehkä ankarassa krapulassa. Siinä perusasiat ovat päin mäntyä niin Georgian, Krimin kuin Itä-Ukrainankin osalta. Venäjä ei ole aloittanut sotia Georgiassa, Krimillä eikä Itä-Ukrainassa. Sodan Georgiassa aloitti USA:n rohkaisemana presidentti Shaakasvili joka sai sitten venäläisiltä päin korvia. Krimi liitettiin Venäjään ilman mitään taisteluja ja niin että noin 95% väestöstä kannatti sitä (kyseessä oli aivan aito kansalaismielipide sillä krimiläiset ovat olleet jo vuosikaudet olleet halukkaita liittymään Venäjään).

Itä-Ukrainan sodan aloitti Kiovan kaapparihallinnon johtaja Petro Poroshenko joka kuvitteli olevansa hyvinkin uusi panssarikenraali Heinz Guderian murtautumassa vihollisen puolustuksen läpi. Venäjän ei ole tarvinnut edes lähettää vakinaisen armeijan yksiköitä taisteluun. Riittää kun se on antanut tiedustelutukea ja materiaalia paikallisille kapinallisille sille Ukrainan armeijan vakinaisen väen ja reserviläisten taistelumoraali on melkoisen surkea. Sodalla ei edes alkuvaiheessa ollut kuin 34% kannatus väestön keskuudessa. Sotilaiden osalta ei sitäkään vaikka Kiovan propaganda väittää toista. Poroshenko suostui lopulta tulitaukoon kun hänen joukkonsa kieltäytyivät jo menemästä taisteluun ja suuria joukko-osastoja oli joutunut käytännössä saarroksiin Luganskissa ja Donetskin alueelle. Guderianin sijasta Poroshenkosta tulikin siten Paulus.

Risto Koivula

Laitisella on tietty tyyli räiskiä joka suuntaan, mutta nyt menee ohi maalin. Ei saisi mennä NATOn etnisen sotapropagandan ehdoilla. Oikeatakin räiskittävää on, ja sitä on Suomen puolella myös.

Muistakaa katsoa huomenna ykköseltä klo 19 Haamuarmeija, saatte taatusti nauraa...

http://en.wikipedia.org/wiki/First_United_States_A...

Jukka Mäkinen

Kautta historian kaikkien suurten johtajien ensimmäinen työskentelyperiaate on ollut "tapa kaikki jotka ovat eri mieltä".
Pirun tehokasta, ja ihmiset kuitenkin lisääntyvät uudestaan.
Hitlerin ja Stalinin aikaan vaan väkeä oli jo niin paljon etteivät he suurista numeroista huolimatta enää pystyneet täysin autioittamaan seutuja kuten Aleksanteri, Tshingis ja kumppanit vielä onnistuivat.

Erno Linnola

Sampo Ahto:

" Yksityiskohtiin menemättä suuri yleistilanne idässä on seuraava: Neuvostoliiton luhistumista seurasi venäläisjoukkojen vetäytyminen itään suurin piirtein vuoden 1918 Brest Litovskin rauhan rajalle. Venäläisten lähtöä edesauttoi tietenkin se, että enemmistö luovutettujen alueiden väestöstä sydämestään toivoi sitä. Sitä seurasi Yhdysvaltojen tulo perässä. Varsovan liiton lakkauttaminen ei tuonut tullessaan Naton lakkauttamista, vaan vastoin annettuja lupauksia läntisen sotilasliiton itäraja oli kohta runsaan sadan kilometrin päässä Pietarista. Moskovan näkökulmasta katsoen Yhdysvallat saartoi Venäjää yhtä perusteellisemmin, ja erilaisia värillisiksi tai kukkaisvallankumouksiksi kutsuttu ja vallansiirtoja tukemalla Washington pyrki entisellä innollaan tekemään maailmaa ”kypsäksi demokratialle”. Tämä tarkoittaa Yhdysvaltoja hallitsevan pienen piirin maailmanherruutta. "

Sampo Ahto toteaa siis tässä Kylkirauta 2/2014 julkaisussa tämän oleellisen asian:

..."TÄMÄ TARKOITTAA YHDYSVALTOJA HALLITSEVAN PIENEN PIIRIN MAAILMANHERRUUTTA"

http://kylkirautafi.virtualserver27.hosting.fi/ima...

Olen Sampo Ahdon kanssa täsmälleen samaa mieltä. Krimillä ei tapahtunut mitään muuta kuin se mikä olisi pitänyt Breznevin tai Andropovin tehdä jo aiemmin: Krimin liittäminen Venäjään. Kyseessä oli Neuvostoliiton sisällä tehty Ukrainan rauhoittamisoperaatiion liittyvä juttu 1950-luvulla jolla ei ole kestävää geopoliittista perustetta. Kun Ukraina oli osa Neuvostoliitoa oli tietysti aivan sama kummalle tuo tärkeä alue kuului Venäjään vain Ukrainaan. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen asia oli niin kauan vakaa kun Ukrainan johto tajusi Krimin sotilaallisen merkityksen Venäjälle ja vuokrasi sille tukikohdan. Tilanne muuttui kun CIA:n masinoima vallankaappaus Kiovassa onnistui. Niinpä Putin toimi nopeasti ja ymmärrän tuon operaation oikein hyvin. Se on hyvin perusteltu. Paremmin kuin USA:n roikkuminen Guantanamossa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Risto Koivula, Tampere, Suomen Työväenpuolue.

On ainoastaan hieman mielenkiintoista todeta, kuinka tämä kaikkien tunteman "dosentin" puoluetoveri jaksaa laulaa samoja laulujaan.

No mikäpä ettei ja miksi ettei?

Todellisten tapahtumien ja niiden todellisten seuraamusten kanssa eivät Risto Koivulan valheet ole missään tekemisissä. Suomen Työväenpuolueen äänitorvi osoittaa jälleen kerran erisuuntaisten kommunistien valheet olevan käytäntöä. Erilaisia kommunistejahan riittää eri juniin ja jotkut ovat jo jääneet asemalaiturille. Tosin kommunistisen puolueen jäsenmäärä taitaa olla Suomessa jopa noin 54 henkeä keskimäärin.

Risto Koivula

Katynin virallinen versio natisee monin tavoin:

This is a preprint of an article whose final and definitive form has been published in "Socialism and Democracy", Vol. 27, No. 2, pp. 96 - 129. [copyright Taylor & Francis];

Socialism and Democracy is available online at:
http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/088543...
This preprint version includes illustrations which do not appear in the print version for copyright reasons.

The “Official” Version of the Katyn Massacre Disproven?

Discoveries at a German Mass Murder Site in Ukraine

http://msuweb.montclair.edu/~furrg/research/furr_k...

Risto Koivula

Puola menetti Saksan miehityksen aikana 4 miljoonaa 36 miljoonasta eli n. 12%. Määrä koostuu lähes pelkästään tappamalla tapetuista, sillä taisteluissa puolalaisia kuoli vähän, eniten kansannousuissa 1943 ja 1944.

Määrä on 2. maailmansodan suurin suhteellinen raatoluku HUOLIMATTA SIITÄ ETTÄ SE ON LASKETTU V. 1938 VÄESTÖSTÄ, JOSSA ON LÄNSI-UKRAINA MUKANA. Tämä silloin, baltin maat katsotaan NL:n osaksi. Niiden väestöstä kuli 15 - 20%.

Nyky-Puola on kuitekin tästä porukasta sitä mieltä, että

TERVE MENOA RUPUSAKKI, PILEET EI PARANE, JOS VÄKI EI VÄHENE!

Ja Katynia jauhetaan jauhamasta päästysäkin kuin tiipettiläistä rukousmyllyä.

Toiseksi eniten vuoden 1938 väestöstään menetti kuolleina Saksa, 10 mijoonaa selvästi alle 100 miljonnan asukasmäärästä, pääasiassa taistelijoita ja myös omia tapettuja tavallisia kansalaisia.

Kolmanneksi eniten suhteellisesti menetti sisäistä ja ulkoista sissisotaa puoli vuosikymmentä käynyt Jugoslavia, eniten keskinäisissä "vähennyksissä".

Neljänneksi eniten menetti Neuvostoliitto, 20 miljoonaa 196 miljoonasta 1941 9.8% (vuoden 1938 172 miljoonasta 11.6 %), pääasiassa taistelijoita.

Risto Koivula

Jukka Kemppinenkin (muka "120 miljoonaa tappamalla tapettua Stalinin uhria", Korkeimman oikeuden tuomarilla, kolmannella sijalla Hesarin ("314 mlj.") ja YLEn ("150 mlj.", "kaek mänj äek piisantkaa", asiantuntijana sotshilainen mielenterveyseläkeläinen sirkuspelle YLEn "dokumentissa" "Sirkustaide kansamurhan palveluksessa") jälkeen...) pistää lusikkansa soppaan:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

" Tänään 17.8.02 Ylen dokumenttiohjelmassa yksi sirkupelle taas korotti "kommunismien uhrien" määrän kerralla 50%:lla aikaisemmasta maksimitarjouksesta 150 miljonaan... " (Tällä se "ohjelma" löytyy...)

http://kemppinen.blogspot.fi/2012/07/ikava-ajatus....

" Amerikkalainen Gerhard L. Weinberg arvelee hyvin laajassa toisen maailmansodan historiassaan, että Neuvostoliitto toteutti puolalaisten upseerien ja virkamiesten murhat siltä varalta, että mahdollisesti uudelleen syntyvä Puola olisi sitten heikompi. Perustelu on todella huono.

Katynin metsissä ja useissa muissa paikoissa surmattiin lyhyessä ajassa 21 768 puolalaista. Tekijästä kiisteltiin viime vuoteen asti. Vaikka Gorbatshov oli periaatteessa myöntänyt teon Neuvostoliiton eikä Saksan tekemäksi ja Jeltsin oli julkistanut papereita, Venäjän duuma myönsi asian vasta marraskuussa 2010. "

Ei kyllä myöntänyt, vaan ne 1442, joista on muistolaatta, joita presidentit kävivät myös kumartamassa. Lisäski Parlamentti katsoi että nämä olivat aiheettomia. Vuonna 2004 Putin oli katsonut, että ne olivat aiheellisia.

" Samana vuonna huhtikuussa oli tapahtunut lento-onnettomuus, jossa kuoli Puolan presidentti ja 96 korkea-arvoista sotilasta ja siviiliä. He olivat matkalla Katynin 70-vuotismuiston johdosta pidettävään tilaisuuteen.

Tämä oli traaginen yhteensattuma. Mistään muusta ei ole vähintäkään todistetta. Todiste ei ole se, että ampujat olivat olleet Putinin kollegoita, vuonna 1940 nimellä NKVD tunnetun salaisen poliisin miehiä.

Häiritsevä ajatus on teloituskäskyn päiväys. Neuvostoliitto oli valloittanut yksissä tuumin Natsi-Saksan kanssa Puolan itäiset osat 17.9. ja vangit oli saatu ja muiden puolalaisten nimilistat laadittu joulukuussa 1939. "

NL lähti liikkeelle vasta 17.9, Saksan odotettua kaksi jo päivää "etupiirirajalla". Se oli melko lähellä Puoln ja NL:n Versailles´in mukaista rajaa.

" Teloituskäsky allekirjoitettiin 5.3.1940. Siinä on myös Stalinin nimi. "

Väärennös. jossakin saattaa yhä edelleen olla myös todelliset perusteet jemmassa niistä 1442:sta. Heidät oli haudattu löydettäviksi, sillä NL:n tarkoitus oli päästää saksa jonkin matkaa kohti Moskovaa Valkovenäjän soiden keskellä, ja pysäyttää se ja jos mahdollistaa motittaa Smolenskissa. Operaatiota johti puolalainen NL:n marsalkka Konstantin Rokossovksi. Rokossovskin katsottiin onnistuneen hommassaan hyvin, saksa koukkasi sivulle piirittämään Kiovaa.

" Päivämäärä on askarruttava. Talvisodan aloittaminen oli Stalinilta yhtä suuri virhe kuin sen lopettaminen. "

Ainakaan lopettaminen ei ollut "virhe". Se antoi Hitlerille maksimaalisesti väärän kuvan tilanteesta, ja omasta mahdistaan, sillä Hitler oli vaatinut aselepoa, ja Stalin muka "totteli".

" Suomi oli käytännössä viimein voitettu, muutaman päivän, korkeintaan muutaman viikon päässä romahtamisesta, Mannerheimin mukaan. "

Olisi varmaan, mutta NL:n oli tämä toteutunut raja paras...

" Sota päättyi 12.3.1940. Stalinin mielenmuutoksen syyksi on sanottu aina Länsiliittoutuneiden uhkaa eli tekeillä ollutta maihinnousua Narvikin kautta Ruotsin malmikentille Suomen avustamisen verukkeella.

Stalin tiesi solutettuaan erinomaisia myyriä Ranskan ja Englannin päättäviin elimiin, mikä oli retkikunnan todellinen tarkoitus, ja tiesi hän senkin, että hankkeen onnistumisen mahdollisuudet olivat hyvin huonot. Niin ikään hän tiesi – tähdentää Weinberg lähteisiin viitaten - että Norja oli menon kengissä (”Weserübung” 9.4.1940). Ilmasota Englannista, The Battle of Britain alkoi 10.6.1940. Ranska antautui 17.6.1940.

Suomalaiset saivat tietoja Barbarossan eli Saksan Neuvostoliittoon kesäkuussa 1941 tekemän hyökkäyksen toteuttamisesta marraskuussa 1940. "

Totta.

" Katynin operaatio oli erittäin salainen. Edes Saksa ei saanut vihiä siitä ennen vuotta 1943. Päivämäärä ja toteutus (huhtikuun alussa 1940) sitoo sen kummallisesti sotaan Suomea vastaan, talvisotaan.

On sanottu, että parakit, ampujat ja aseet tarvittiin suomalaisten käsittelemiseen. Tämän ajatuksen tueksi ei ole perusteluja. Esitän kuitenkin yhden. Kun Baltia oli jo mennyttä kalua, myös Suomen puhdistaminen olisi lyhentänyt Neuvostoliiton maarintamaa Saksaa vastaan melkein puolella. "

NL HALUSI NIMENOMAAN PITKÄN RINTAMAN SAKSAA VASTAAN, pitkä, syvän (jopa 40 km) ja MUTKIKAAN. Jos se rintama söi samaan tahtiin joukkoja molemmilta puolin, niin SAKSA HÄVISI ARMOTTA. Se oli Zhukovin panssaritaktiikan a ja o, jonka hän on selvittänyt suusnallisestkin monessa paikassa, mmm. muistelmissaan.

NL:n armeijaan astui vuosittain tasna 1.5 miljoonaa palveluskelpoista alokasta. Joukossa oli aina myös jonkin verran vapaaehtoisia naisia. Heidän lisäskseen olivat Sisäministeriön rajavartijat, miliisit ja NKVD:t sekä puolueen ja ammattiliittojen johtamat partisaanit ("taisteleva kansa").

Saksan(/Itävallan) armeijaan asti vuodessa vain 0.5 miljoonaa. NL oli väestörakenteeltaan selvästi nuorekkaampi valtio. Saksalta rupesi loppumaan väki, ja myös tavara.

" Neuvostoliitto oli Saksan liittolainen, mutta ilman pienintäkään epäilyä sekä Stalin että Hitler valmistautuivat suureen keskinäiseen sotaan ja tiesivät, että vastapuoli tietää. "

Ei ollut muodollisestikaan liittolainen. "Etupiirisopimus" ei ole liitto, eikä varsinkaan sotilasliitto. Se on vastakkaisten sotilasliittojen välinen normaalitila silloin kun ne eivät sodi.

" Ajankohta oli auki, ja Hitler onnistui sitten yllättämään Stalinin tämän uskomattomien möhläysten takia 22.6.1941. "

Ei yllättänyt millään mulla kuin huipputehokkailla siviili-infrastrutuurin desanteilla, schleesialaislla Siemensin-miehillä, jotka Pilsudki oli siirtänyt mahdollisimman kauaksi saksan rajalta. Myös Liittoutuneet ehtivät yllättää:

http://nakokulma.net/index.php?topic=11070.0

" Damaskoksen kaupunki antautui 21.6.1941 Vapaan Ranskan sotilaskomentajan marsalkka Georges Catroux'n johtamille liittoutuneiden joukoille, ja vaara, että fasistit pääsevät sieltä pommittamaan Kaukaasiaa, väistyi.

Sulla on varmaan jonkinlainen harmaa muistikuva, mitä tapahtui seuraavana päivänä, 22.6.1941? "

" Jää hirvittävän suuri kysymysmerkki. Koska Saksa oli luovuttanut Suomen Neuvostoliiton vaikutuspiiriin elokuussa 1939, hätäisen rauhanteon syy jää auki. "

Kaikkein ilmeisin on ehdottomasti se, että NL oli saanut sitä mitä oli hakenutkin. Mutta sekin "ilo" piti piilottaa ja esittää "tappiona" (muka "odotuksiin nähden", joita ei todellissudessa ollutkaan, tai ne olivat vaaramomentti!)...

" Ehkä arkiset syyt riittävät. Ehkä Saksa käski ja Stalin totteli. "

Hyvin sopi, kuin "suutarin peukalo..."...

" Norjan hyökkäyksen käsky annettiin 1.3.1940, ja silloin ei tarvittu brttejä Narvikiin, koska hyökkäys oli muutenkin uhkarohkea. Neuvostoliitto oli jo menettänyt kasvonsa hyökättyään ja taisteltuaan niin huonosti. "

Joo.... :-/

" Oli päästävä irti kahakasta (sellaiseksi Neuvostohistoria sitä nimitti). Suomen ehtisi hoitaa myöhemminkin. "

Toki...

" Marraskuussa 1940 Molotov kävi sitten jo kysymässä Berliinissä, että nytkö. Silloin se oli myöhäistä. "

Ei käynyt. Hän torjui Suomella taitavsti HItlerin karmean kusetuksen "uudesta etupiirijaosta" Persiata ja Turkista. Hitler teki erityisen karmean virheen esittäessään Turkin omana "varmana liittolaisenaan",ja jopa uhkailemlla tällä NL:a. Molotov tiesi paremmin.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/02/molotov...

Käyttäjän VesaMarttiTapaniSoikkeli kuva
Vesa Soikkeli

On hienoa, Risto Koivula, että olet löytänyt elämällesi valon naapurimme erehtymättömyydestä.

Uskallan kuitenkin väittää, että suollat aivan täyttä potaskaa. Stalin ei ehkä järjestelmällisesti tuhonnut mitään yksittäistä kansaa, mutta eikö hän sitten oikeasti ollut hirmuhallitsija..? Ja täysin piittaamaton omista tappioista toisessa maailmansodassa.

Arvaan jo, että löydät mitä ihmeellisimmät meriselitykset taas vastaukseksi kysymyksiini.

Olet ilmeisen älykäs mies, mutta käytä nyt resurssejasi johonkin totuudellisempaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minä pidän erittäin kovasti tästä kuvattomasta Putinin trollista eli Risto Koivulasta. Hänen juttunsa ovat kuitenkin niin totuudenvastaisia, että Pietarissa täytyy ryhtyä korjaustoimenpiteisiin. Eihän noihin usko edes mustalaisten hevosetkaan, jotka sentään lukevat ja sitten syövät Tiedonantajan. Nauru pidentää ikää, joten Risto Koivula tekee hyvää.

Ainoa syy näihin Risto Koivulan mielettömyyksiin on, että niiden varjossa saadaan hivutettua vähemmän ilmeisiä trolleja meidän tajuntaamme. Vanhaa suomalaista sanontaa mukaillen Risto Koivulan juttuihin "eivät usko edes nauravat nakit tai naurismaan seipäät".

Toimituksen poiminnat